• Посилання скопійовано

Затверджено механізм проведення перевірок в сфері насінництва і розсадництва

Кабмін затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Затверджено механізм проведення перевірок в сфері насінництва і розсадництва

Уряд постановою від 12.07.2017 р. №507 затвердив механізм здійснення заходів державного контролю в сфері насінництва та розсадництва. 

Прийняття постанови дозволить виконати вимоги Закону «Про насіння і садивний матеріал» у частині проведення заходів державного нагляду (контролю) Держпродспоживслужбою у сфері насінництва та розсадництва шляхом затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю).

Визначення таких єдиних критеріїв надасть можливість чітко врегулювати кількість та частоту здійснення перевірок та коло суб’єктів господарювання, які відносяться до високого, середнього та незначного ступенів ризику у відповідній сфері.

Так, відповідно до критеріїв, планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання здійснюються з такою періодичністю:

  • з високим ступенем ризику — не частіше одного разу на два роки;
  • із середнім ступенем ризику — не частіше одного разу на три роки;
  • з незначним ступенем ризику — не частіше одного разу на п’ять років.

Якщо ж впродовж останніх трьох років порушень не фіксувалося, термін проведення перевірки збільшується у 1,5 раза з урахуванням аналізу ризиків.

У разі коли суб’єкт господарювання може бути віднесений одночасно до двох або більше ступенів ризику, такий суб’єкт належить до більш високого ступеня ризику з числа тих, до яких він може бути віднесений.

Переглянути Критерії можна тут>>

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»