• Посилання скопійовано

Жодних компромісів щодо порушників бути не може, — Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від підприємців усунути всі порушення норм безпеки громадян в місцях скупчення громадськості – від шкіл та садків до великих торгівельних центрів

Жодних компромісів щодо порушників бути не може, — Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від підприємців усунути всі порушення норм безпеки громадян в місцях скупчення громадськості – від шкіл і садків до великих торгівельних центрів. Про це Глава Уряду сказав під час засідання Уряду.

«Принципово усунути порушення. Люди мають почуватися у повній безпеці. Це стосується шкіл, дитячих садків та інших закладів», - сказав Володимир Гройсман.

Під час засідання урядовці заслухали звіт Голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна щодо проведення перевірок громадських місць. За його інформацією, наразі перевірено 41% об‘єкт з загального списку таких, що підлягають перевіркам. Накладено понад 12 тис. адміністративних стягнень, а по понад 400 об’єктах сформовано позови до судів про їх закриття через нехтування нормами безпеки. Найгірша ситуація – в Чернівецькій області, Волинській області, Дніпропетровській області, Одеській області. Як додав Глава ДСНС, перевірки продовжуються, і майже 30% недоліків та проблемних питань вирішуються під час перевірок.

Глава Уряду доручив продовжити моніторинг ситуації. «Не дай Бог щось трапиться там, де є порушення. Це буде прямий шлях до в’язниці. Інформацію про зони ризику надамо головам ОДА і зобов’яжемо провести додаткові перевірки. А далі оприлюднимо імена тих, хто дозволяє собі наражати людей на небезпеку», - сказав Володимир Гройсман.

Окремо він звернув увагу на підготовку закладів літнього відпочинку дітей. «Важливо, аби комісії, які будуть приймати такі об’єкти, були безкомпромісними. Жодним компромісів в питаннях безпеки бути не може», - наголосив Прем’єр-міністр.

***

 

Довідково:

Наприкінці березня Володимир Гройсман доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ та іншим органам провести масштабну перевірку громадських закладів, шкіл, торгових центрів на предмет дотримання норм пожежної безпеки. Глава Уряду наголошував, що власники деяких закладів в гонитві за збагаченням використовують кожен сантиметр площі, «аби заробити зайву гривню чи долар», нехтуючи при цьому вимогами безпеки. Тоді Глава Уряду запропонував скласти список об’єктів для перевірок і прозвітувати про проведену роботу.

Читайте також: Дотримання вимог безпеки стосується не лише протипожежних норм, — Володимир Гройсман

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»