• Посилання скопійовано

Чи є витратами єдинника повернений судовий збір

Виплачені платником єдиного податку суми компенсації витрат на оплату судового збору, повернуті за рішенням суду третьою особою на її поточний рахунок, включаються до доходу такого платника єдиного податку

Чи є витратами єдинника повернений судовий збір

Про це ДФСУ розповіла у листі від 20.11.2015 р. №24785/6/99-99-10-03-02-15.

Водночас при визначенні обсягу доходу, що дає право суб'єкту господарювання зареєструватися платником єдиного податку та/або перебувати на спрощеній системі оподаткування в наступному податковому (звітному) періоді, не включається дохід, отриманий як компенсація (відшкодування) за рішенням суду за будь-які попередні (звітні) періоди.

Щодо повернення судового збору, то такі суми не включаються до доходу платника єдиного податку. За своєю правовою природою ці суми є поверненням передплати за отримання послуг суду, за видачу судами документів та у разі ухвалення окремих судових рішень.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»