• Посилання скопійовано

Фізособа, яка здійснює незалежну адвокатську діяльність, не може бути "спрощенцем"

Однак вона може бути підприємцем та здійснювати іншу підприємницьку діяльність, не заборонену законом. Таке розяснення надала ДФС у м. Києві

Фізособа, яка здійснює незалежну адвокатську діяльність, не може бути "спрощенцем"

ДФС у м. Києві у листі від 10.12.2015 р. №3902/К/26-15-12-02-14 роз'яснила, що фізична особа, яка здійснює незалежну адвокатську діяльність, не може бути підприємцем у межах такої адвокатської діяльності та обрати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

При цьому чинним законодавством не заборонено фізичній особі, яка здійснює незалежну адвокатську діяльність, бути підприємцем та здійснювати іншу підприємницьку діяльність, не заборонену законом.

Аналогічні роз’яснення з зазначеного питання розміщені на офіційному WEB-сайті ГУ ДФС України в рубриці "База знань", категорія: 119 "Облік платників податків" та категорія: 107 "Єдиний податок для фізичних осіб – підприємців".

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»