• Посилання скопійовано

Аванс - на загальній, реалізація - на спрощеній системі оподаткування. Як правильно оподаткувати?

Підприємство-неплатник ПДВ отримало кошти на загальній системі оподаткування. Товар реалізовано на спрощеній системі оподаткування зі сплатою єдиного податку за ставкою 3 % - платник ПДВ. Чи необхідно сплачувати ПДВ і єдиний податок при реалізації товару?

Аванс  - на загальній, реалізація  - на спрощеній системі оподаткування. Як правильно оподаткувати?

ДФС у Львівській області роз'яснила, що право на нарахування ПДВ та складання податкових накладних надається виключно особам, зареєстрованими платниками ПДВ.

Якщо у платника ПДВ перша подія (відвантаження товарів, оформлення документа на постачання послуг або зарахування коштів від покупця) відбулася до його реєстрації платником ПДВ, а друга подія - після реєстрації, то податкове зобов’язання з ПДВ за цією операцією не нараховується (за умови незастосування касового методу).

Коли ж платником ПДВ застосовується касовий метод визначення податкових зобов’язань, то у разі надходження за фактом оплати поставлених товарів/послуг після його реєстрації платником ПДВ, він зобов’язаний задекларувати податкові зобов’язання з ПДВ та погасити їх у встановленому законодавством порядку.

Крім цього, якщо платник до його реєстрації платником ПДВ, на дату виникнення першої події, зобов’язаний був зареєструватись платником ПДВ, у зв’язку з досягненням обсягу оподатковуваних операцій 1 млн грн, але не зареєструвався, то податкові зобов’язання з ПДВ нараховуються, а право на податковий кредит не надається.

До суми доходу платника єдиного податку третьої групи (юридичні особи) за звітний період включається вартість реалізованих протягом звітного періоду товарів (робіт, послуг), за які отримана попередня оплата (аванс) у період сплати інших податків і зборів, визначених ПКУ.

Таким чином, юрособі-платнику єдиного податку III групи необхідно включити до доходу вартість реалізованого товару на єдиному податку без сплати ПДВ за умови, що ним не застосовується касовий метод визначення податкових зобов’язань.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»