• Посилання скопійовано

Звітність при зміні системи оподаткування єдинником IV групи

ДФСУ розглянула питання щодо звітного періоду виробника сільськогосподарської продукції, який з 01.01.2016 р. перейшов з IV групи єдиного податку на загальну систему оподаткування

Звітність при зміні системи оподаткування єдинником IV групи

ДФС у листі від 22.04.2016 р. №9143/6/99-95-42-01-15 повідомила: якщо виробник сільгосппродукції, який з 01.01.2016 р. перейшов зі сплати єдиного податку IV групи  на загальну систему оподаткування, отримав за підсумками попереднього звітного (податкового) року дохід від продажу с/г продукції власного виробництва у розмірі не менш як 50% загальної суми доходу, то він може для цілей оподаткування податком на прибуток використовувати річний податковий період, який починається з 1 липня поточного звітного року і закінчується 30 червня наступного звітного року.

При цьому такому платнику слід подати окремо декларацію з податку на прибуток за період з 01.01.2016 по 01.07.2016 р., а починаючи з 1 липня 2016 року можна застосовувати річний податковий період, який починається з 1 липня поточного звітного року і закінчується 30 червня наступного звітного року.

Новини на тему >>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»