• Посилання скопійовано

Спрощенець перейшов з IV групи на загальну систему: що зі звітністю?

ДФС розглянула питання щодо податкового (звітного) періоду виробника сільськогосподарської продукції, який з 01.01.2016 р. перейшов зі сплати єдиного податку IV групи на загальну систему оподаткування

Спрощенець перейшов з IV групи на загальну систему: що зі звітністю?

У листі від 31.05.2016 р. №11819/6/99-99-15-02-02-15 податківці зауважили: якщо виробник сільгосппродукції, який з 01.01.2016 р. перейшов зі сплати єдиного податку IV групи на загальну систему оподаткування, отримав за підсумками попереднього звітного (податкового) року дохід від продажу сільгосппродукції власного виробництва у розмірі не менш як 50% загальної суми доходу, то такий виробник може з метою оподаткування податком на прибуток використовувати річний податковий період, який починається з 1 липня поточного звітного року і закінчується 30 червня наступного звітного року.

Такий платник подає окремо декларацію з податку на прибуток підприємств за період з 01.01.2016 р. до 01.07.2016 р., а починаючи з 1 липня 2016 року може застосовувати річний податковий період, який починається з 1 липня поточного звітного року і закінчується 30 червня наступного звітного року.

Крім того, з метою ідентифікації виробника сільгосппродукції при складанні декларації у полі 9 «Особливі відмітки» проставляється позначка щодо належності його до відповідної категорії.

У разі застосування виробником податкового (звітного) періоду, який починається з першого календарного дня і закінчується останнім календарним днем податкового періоду, тобто з 1 січня до 31 грудня звітного року, позначка у полі 9 «Особливі примітки» щодо належності до категорії виробника сільгосппродукції не проставляється. Податок на прибуток таке підприємство обчислює та сплачує на загальних підставах.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»