• Посилання скопійовано

Чи може «спрощенець» III групи протягом поточного року обрати IV групу платників ЄП?

ДФС роз'яснила, що платник єдиного податку III групи, який на початку поточного року у встановлений строк (до 20 лютого поточного року) не надав документи для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування єдиного податку IV групи, не може протягом поточного року здійснити такий перехід

Чи може «спрощенець» III групи протягом поточного року обрати IV групу платників ЄП?

ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що відповідно до п. 294.1 ПКУ податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку четвертої групи є календарний рік.

Порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку IV групи здійснюється відповідно до підпунктів 298.8.1 – 298.8.4 ПКУ.

Сільськогосподарські товаровиробники для переходу на спрощену систему оподаткування або для щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку IV групи подають до 20 лютого поточного року документи, перелік яких визначено у пп. 298.8.1 ПКУ.

Порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку  III  групи здійснюється відповідно до пп. 298.1.1 298.1.4 ПКУ. Заява для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування до контролюючого органу подається за місцем податкової адреси не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

Крім цього, пп. 298.1.5 ПКУ передбачено, що за умови дотримання платником єдиного податку вимог, встановлених ПКУ для обраної ним групи, такий платник може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу.

Враховуючи вищевикладене, платник єдиного податку третьої групи, який на початку поточного року у встановлений строк (до 20 лютого поточного року) не надав документи для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування єдиного податку четвертої групи, не може протягом поточного року здійснити такий перехід.

***

Читайте також:

Вибираємо систему оподаткування для сільгосппідприємства

Скільки разів на календарний рік можна змінювати систему оподаткування? 

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»