• Посилання скопійовано

Чи включається до доходу підприємця-"єдинника" сума страхового відшкодування

Згідно з роз'ясненням ДФС, суми страхового відшкодування не включаються до складу доходу фізособи – підприємця на єдиному податку

Чи включається до доходу підприємця-"єдинника" сума страхового відшкодування

ДФС у м. Києві у листі від 12.07.2016 №4547/К/26-15-13-02-15 нагадує, що відповідно до пп. 1 п. 292.1 ПКУ, доходом фізичної особи – підприємця - платника єдиного податку є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду:

- в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій);

- матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ПКУ.

При цьому до доходу не включаються отримані такою фізичною особою пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі та використовується в її господарській діяльності.

З огляду на це податківці роблять висновок: суми страхового відшкодування не включаються до складу доходу фізичної особи – підприємця – платника єдиного податку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»