• Посилання скопійовано

Підприємець-«загальносистемник» заправляє паливом своє авто. Чи визнавати витрати?

Податківці наголошують: вартість пально-мастильних матеріалів для заправки вантажного автомобіля включається до складу витрат фізособи - підприємця на загальній системі оподаткування

Підприємець-«загальносистемник» заправляє паливом своє авто. Чи визнавати витрати?

ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що відповідно до пп. 177.4.1 ПКУ до витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів фізособою – підприємцем, зокрема, належать витрати, до складу яких включається вартість сировини, матеріалів, товарів, що утворюють основу для виготовлення (продажу) продукції або товарів (надання робіт, послуг), купівельних напівфабрикатів та комплектуючих виробів, палива й енергії, будівельних матеріалів, запасних частин, тари й тарних матеріалів, допоміжних та інших матеріалів, які можуть бути безпосередньо віднесені до конкретного об’єкта витрат.

Отже, якщо ФОП, що застосовує загальну систему оподаткування, використовує у своїй підприємницькій діяльності вантажний автомобіль, то він має право включити до складу витрат вартість придбаних пально-мастильних матеріалів для заправки вантажного автомобіля.

Проте, звертаємо увагу, що списання палива і мастильних матеріалів здійснюється виходячи з даних пробігу автомобіля та норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті, затверджених наказом  Мінітранспорту України від 10.02.1998 р.  №43 «Про затвердження Норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті».

***

Читайте також: Податкові наслідки для фізособи-«загальносистемника» у разі використання власного вантажного авто 

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»