• Посилання скопійовано

Розмір єдиного внеску встановлюється залежно від класу професійного ризику виробництва

Чи може фізична особа -- суб'єкт підприємницької діяльності нараховувати єдиний внесок у розмірі 8,41% на заробітну плату найманих працівників -- інвалідів?

Пунктом 1 частини першої ст. 4 Закону про ЄСВ передбачено, що фізичні особи -- підприємці, зокрема ті, які використовують працю інших осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством про працю, чи за цивільно-правовим договором (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою -- підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -- підприємців), визначені платниками єдиного внеску.
Згідно з п. 1 частини першої ст. 7 та частиною п'ятою ст. 8 Закону про ЄСВ зазначені платники нараховують єдиний внесок у розмірі, встановленому відповідно до класу професійного ризику виробництва, до якого їх віднесено, з урахуванням видів економічної діяльності (від 36,76 до 49,7%), на суми нарахованої заробітної плати працівникам за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у т. ч. в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону про оплату праці.
Частиною 13 ст. 8 Закону про ЄСВ єдиний внесок у розмірі 8,41% встановлено лише для підприємств, установ та організацій, в яких працюють інваліди.
Враховуючи зазначене, фізична особа -- підприємець нараховує єдиний внесок на заробітну плату працівників-інвалідів у розмірі, встановленому залежно від класу професійного ризику виробництва, до якого його віднесено.

«Вісник податкової служби України», червень 2012 р., №24

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»