• Посилання скопійовано

Позитивне значення курсової різниці від продажу валюти: чи буде дохід у єдинника?

Податківці зазначили, що курсові різниці не повинні впливати на дохід платника єдиного податку, оскільки вимогами ПКУ це не передбачено

Позитивне значення курсової різниці від продажу валюти: чи буде дохід у єдинника?

ГФСУ в письме от 17.11.2015 г. № 10715/Т/99-99-17-02-02-14 отметила, что доход физлица-предпринимателя, выраженный в инвалюте, пересчитывается в гривни по официальному курсу НБУ на дату получения такого дохода.

Налоговики подчеркнули, что именно результат пересчета инвалюты в гривни в момент получения средств на счет плательщика единого налога и будет его доходом. При этом курсовые разницы не должны влиять на доход плательщика единого налога, поскольку требованиями НКУ это не предусмотрено.

Однако обращаем внимание, что данная налоговая консультация имеет индивидуальный характер и может использоваться исключительно налогоплательщиком, которому она предоставлена.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»