• Посилання скопійовано

Чи мають право підприємці-"єдинники" укладати договори про спільну діяльність

ДФС відповідає: так, мають. Проте види діяльності в рамках такого договору повинні відповідати видам діяльності, здійснення яких дає право застосовувати спрощену систему оподаткування

Чи мають право підприємці-"єдинники" укладати договори про спільну діяльність

 ДФС у Закарпатській області зазначила, що фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку мають право укладати з іншими суб’єктами господарювання договори про спільну діяльність без створення юридичної особи. Але такі фізичні особи-підприємці мають враховувати, що види діяльності в рамках договору про спільну діяльність повинні відповідати тим видам діяльності, здійснення яких дає право застосовувати спрощену систему оподаткування.

Водночас частина доходу, отримана фізичною особою-підприємцем - платником єдиного податку як учасником спільного договору, який перебуває на обліку в контролюючому органі, включається до доходу такого платника єдиного податку згідно з пп. 1 п. 292.1 ПКУ.

Якщо договір про спільну діяльність не обліковується в контролюючих органах і кожен учасник такого договору перебуває на обліку в контролюючих органах, то такі учасники договору виконують обов’язки платника податків самостійно. У цьому разі учасник спільного договору – фізична особа-підприємець – платник єдиного податку повинен враховувати дохід від здійснення діяльності за договором про спільну діяльність у загальному порядку разом із результатами діяльності від провадження власної господарської діяльності.

Джерело: ДФС у Закарпатській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»