• Посилання скопійовано

Внесення коштів, які уже відображені в Книзі обліку, на підприємницький рахунок: яке призначення платежу?

Якщо підприємець вносить на свій поточний рахунок для підприємницької діяльності готівку, яка уже відображена у Книзі обліку доходів, то в платіжці зазначається призначення платежу - виручка за певний період

Внесення коштів, які уже відображені в Книзі обліку, на підприємницький рахунок: яке призначення платежу?

ДФС у Закарпатській області у листі від 27.05.2016 р. №209 зазначила: якщо фізична особа - підприємець вносить на свій поточний рахунок у банку, відкритий для здійснення підприємницької діяльності, готівку, яка на момент внесення уже була відображена у Книзі обліку доходів, то в платіжному дорученні зазначається призначення платежу - виручка за певний період. Таким чином, зазначена виручка повторно не включається до доходу платника єдиного податку.

При цьому сума коштів, внесених на поточний рахунок за певний період, не повинна перевищувати суму доходу, відображену в Книзі за відповідний період.

Враховуючи вищенаведене, фізична особа – підприємець – платник єдиного податку включає до доходу отриману суму коштів від продажу товарів (робіт, послуг) від провадження підприємницької діяльності у межах обраних ним видів такої діяльності в день її отримання на розрахунковий рахунок.

Читайте також: ДФС нагадує - власні кошти на підприємницькому рахунку єдинника є його доходом.

Аналітика від Дт-Кт: власні кошти платника єдиного податку на підприємницькому рахунку (для передплатників).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Закарпатській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»