• Посилання скопійовано

Коли новостворені підприємці, які обрали спрощену систему, повинні подавати декларацію про доходи

Підприємець, який до закінчення місяця, в якому відбулась держреєстрація, подав заяву про застосування спрощеної системи та обрав ставку єдиного податку, встановлену для I або II групи, перебуває на загальній системі оподаткування

Коли новостворені підприємці, які обрали спрощену систему, повинні подавати декларацію про доходи

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (підкатегорія 107.12 "ЗІР") наголосила, що зареєстрована фізособа – підприємець, яка до закінчення місяця, в якому відбулася держреєстрація, подала заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для І або ІІ групи, до першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася її держреєстрація, перебуває на загальній системі оподаткування. 

Саме тому, на думку податківців,  на таку  фізособу-підприємця  покладається  обов’язок подати  за місцем своєї податкової адреси декларацію про майновий стан і доходи за період від дати державної реєстрації до переходу на спрощену систему оподаткування. Декларацію слід подати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.

Такий висновок податківці зробили на підставі порядку визнання початку діяльності для фізосіб-єдинників І та ІІ групи, встановленого пп. 298.1.2 ПКУ.

Нагадаємо, що за пп. 177.5.2 ПКУ фізичні особи - підприємці, яких зареєстровано протягом року в установленому порядку, подають податкову декларацію за результатами звітного кварталу, в якому розпочата така діяльність. При цьому нормою не зазначено окремих правил для подання декларації про майновий стан єдинниками І та ІІ групи, які також були зареєстровані протягом року.

Автор: Русанова Ганна

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»