• Посилання скопійовано

Як визначається дохід від експорту товарів "єдинниками"

ДФС розповіла, як визначити дату отримання доходу "єдинником" III групи при здійсненні експорту товарів та чи необхідно враховувати при цьому курсову різницю, яка виникає при перерахунку операцій, виражених в інвалюті

Як визначається дохід від експорту товарів "єдинниками"

ДФС у Закарпатській області у листі від 19.08.2016 р. №313 роз'яснила, що розподільчі рахунки використовуються банківськими установами при перерахуванні певних видів доходів в іноземній валюті на поточні рахунки клієнтів як транзитні. Тому до складу доходу платника єдиного податку від здійснення операцій з експорту товарів (робіт, послуг) включається сума коштів, яка надійшла на поточний рахунок в гривнях від обов’язкового продажу на міжбанківському валютному ринку України. При цьому валютні кошти перераховуються у гривні за офіційним курсом Нацбанку на дату надходження їх на валютний рахунок фізособи-підприємця з метою включення їх у дохід підприємця.

Щодо необхідності врахування при визначенні доходу позитивної курсової різниці від продажу банком інвалюти та перерахунку курсової різниці на залишки коштів на валютному рахунку, податківці зазначили: курсова різниця, яка виникає при перерахунку операцій, виражених в іноземній валюті, не є доходом підприємця-платника єдиного податку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Закарпатській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»