• Посилання скопійовано

Діяльність на різних ринках: яку адресу зазначати в заяві про застосування "спрощенки"?

Яку адресу має зазначити ФОП у заяві про застосування спрощеної системи оподаткування, у разі якщо діяльність здійснюється нею на різних ринках України? Розповіли у ДФС

Діяльність на різних ринках: яку адресу зазначати в заяві про застосування "спрощенки"?

Журнал "Вісник. Офіційно про податки" 

Як відомо, для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву (пп. 298.1.1 ПКУ).

Форму та порядок подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування затверджено наказом №1675. У заяві зазначаються обов’язкові відомості, зокрема місце провадження господарської діяльності (п. 298.3 ПКУ).

Реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку, зокрема вносяться відомості про місце провадження господарської діяльності (підпункти 299.1299.7 ПКУ).

Отже, фізична особа — підприємець, яка самостійно виявила бажання здійснювати діяльність на спрощеній системі оподаткування, має зазначати в заяві про застосування спрощеної системи оподаткування обов’язкові відомості, у тому числі «Місце провадження господарської діяльності».

У разі здійснення діяльності на різних ринках України фізична особа — підприємець — платник єдиного податку в рядку 7 «Місце провадження господарської діяльності» заяви про застосування спрощеної системи оподаткування зазначає: «Торгівля на ринках України».

Галина Жук , начальник відділу адміністрування податків і зборів із самозайнятих осіб Управління адміністрування податків і зборів з фізосіб Департаменту податків і зборів з фізосіб ДФСУ

Тетяна Федченко, заступник директора Департаменту — начальник Управління адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФСУ 

Наталія Фокіна , головний державний ревізор-інспектор

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»