• Посилання скопійовано

Внесення на рахунок готівки, відображеної у Книзі обліку доходів: як заповнити призначення платежу?

Податківці роз'яснили, що в такому разі в платіжному дорученні зазначається призначення платежу - виручка за певний період

Внесення на рахунок готівки, відображеної у Книзі обліку доходів: як заповнити призначення платежу?

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 09.11.2017 р. №2561/П/99-99-13-01-02-14/ІПК роз'яснила: якщо підприємець-"єдинник" вносить на свій поточний рахунок у банку, відкритий для здійснення підприємницької діяльності, суму готівки, яка на момент внесення уже була відображена у Книзі обліку доходів, то в платіжному дорученні зазначається призначення платежу - виручка за певний період.

Таким чином, зазначена виручка повторно не включається до доходу платника єдиного податку.

 

Від редакції

Власні кошти, внесені на розрахунковий рахунок, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, включаються до доходу підприємця на єдиному податку. На цьому наполягала ДФС у м. Києві у листі від 25.03.2016 р. №2516/К/26-15-13-02-15, про який ми писали тут.  Зауважимо, що ця позиція податківців не є новою. Зокрема, аналогічне роз’яснення розміщено на ресурсі "ЗІР" (категорія 107.04).

До "загальносистемників" фіскали більш лояльні: власні кошти, які такий підприємець зараховує на розрахунковий рахунок, не включаються до доходу (виручки у грошовій формі та натуральній) та не відображається у Книзі обліку доходів та витрат (лист ДФС у м. Києві від 18.12.2015 р. №4024/К/26-15-12-02-14, підкатегорія 104.04 ресурсу "ЗІР").

Аналогічно і для самозайнятих осіб: у разі внесення платником податку грошових коштів, отриманих як дохід з джерелом походження з України або за межами України та раніше оподаткованих відповідно до законодавства, на поточний рахунок, відкритий для здійснення незалежної професійної діяльності, такі грошові кошти до складу доходу самозайнятої особи, яка здійснює незалежну професійну діяльність, не включаються, повторно не оподатковуються та не відображаються в Книзі обліку доходів та витрат (підкатегорія 105.04 ресурсу "ЗІР").

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»