• Посилання скопійовано

"Укрпошта" призупинила прийом комунальних платежів у Києві

"Укрпошта" тимчасово призупиняє приймання комунальних платежів на рахунки київського комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр"

"Укрпошта" призупинила прийом комунальних платежів у Києві

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Згідно із повідомленням, такий крок зумовлений нерентабельністю співпраці "Укрпошта" із Головним інформаційно-обчислювальним центром, про що засвідчив аналіз економічної ефективності надання послуг, зокрема, послуги із приймання платежів за договором з КП "ГІОЦ", проведений "Укрпоштою" у другій половині 2016 року.

За даними аналізу, винагорода від прийнятих від населення платежів, яку отримує за свої послуги Київська міська дирекція "Укрпошти", не забезпечує покриття витрат дирекції на надання таких послуг та є збитковою для компанії.

З урахуванням цього факту та законодавчо встановленою забороною для держпідприємства надавати збиткові послуги (за винятком універсальних поштових послуг), у грудні "Укрпошта" звернулася до ГІОЦ із пропозицією підняти тариф на послуги "Укрпошти" з приймання платежів, йдеться у повідомленні.

"Оскільки КП ГІОЦ відмовило у зміні тарифу, а строк дії відповідного договору між двома підприємствами завершувався 31 грудня 2016 року, "Укрпошта" ухвалила рішення не подовжувати строк дії договору на невигідних для себе умовах", - зазначили в компанії.

Як зазначили в компанії, до моменту відновлення такої співпраці, жителі м. Київ можуть сплачувати рахунки за повідомленнями КП ГІОЦ через відділення комерційних банків та різноманітні сервіси електронних платежів.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»