• Посилання скопійовано

Вони точно знають, як звести Дебет з Кредитом. 10 чудових фільмів про бухгалтерів

10 листопада у світі святкують День бухгалтера. У багатьох ця професія асоціюється з нескінченними стосами документів, складанням звітів та видачею зарплати. Але насправді їх не можна недооцінювати і в них є чому повчитися. З нагоди свята ми зібрали 10 фільмів із героями-бухгалтерами, які допомагають краще зрозуміти представників цієї професії

 "Новое время"

  1. Аудитор

(The Accountant, 2016, США, бойовик, трилер)


Це непростий бойовик, де Бен Аффлек блискуче впорався з роллю аудитора, який страждає синдромом Аспергера. До речі, ще він непоганий кілер і володіє бойовими мистецтвами. Головний герой володіє незвичайними здібностями до математики і обслуговує відомих злочинців. Він проводить аудит чорної бухгалтерії з метою пошуку зниклих коштів у злочинних організацій. Одного разу йому потрапляє замовлення на пошук зниклих коштів у корпорації з виробництва високотехнологічного обладнання. Корпорація легальна, але проблеми починаються і з нею.

 

2. Список контактів

(Deception, 2008, США, трилер, драма)
  


Аудитор Джонатан днями просиджує над роботою в офісі. Одного разу пізно ввечері в офісі він знайомиться зі своїм успішним колегою Уайаттом Боузом, з яким Джонатан досить швидко знаходить спільну мову. Поступово Боуз знайомить Джонатана з «красивим життям», грає з ним у теніс, ходить по нічних клубах, міркує про те, що не можна всього себе віддавати тільки роботі. Так у Джонатана з'являється все, чого йому так не вистачало. Але безкоштовний сир буває лише в мишоловці... Уайатт далеко не безгрішний, а його втручання в долю Джонатана — не безкорисливе. У смертельно небезпечному світі Уайатта Джонатан всього лише турист.

    

3. В останній момент

(Nick of Time, 1995, США, бойовик, драма)
  


У скромного бухгалтера Джина Уотсона на вокзалі двоє людей (міс Джонс і містер Сміт) викрадають п'ятирічну дочку. Вони змушують Джина вбити губернатора Елеанор Грант, яка балотується на новий термін. На вбивство Уотсону дається 90 хвилин. Міс Джонс сидить із п'ятирічною Лін у мінібусі та тримає її під прицілом револьвера, а містер Сміт безпосередньо стежить за Уотсоном, не даючи йому звернутися до когось за допомогою. Що ж буде робити головний герой?

Цікавий факт, у фільмі сценічний час дорівнює реальному часі. Фільм йде рівно стільки, скільки Уотсону відпущено часу на вбивство губернатора.

   

4. Рок-н-рольщик

(RocknRolla, 2008, США,
Великобританія, трилер, кримінал)

  


Фільм занурить вас у небезпечний світ корупції та життя кримінальних покидьків сучасного Лондона, де нерухомість потіснила такого значного лідера торгівельного ринку, як наркотики, а найактивнішими підприємцями стали злочинні угруповання. Але кожному, хто захоче провертати там свої справи, чи то дрібний аферист Раз-Два, чи то російський тіньовий мільярдер Юрій Омович, доведеться спершу домовитися з одною і тою самою людиною — Ленні Коулом.

   

5. Список Шиндлера

(Schindler's List, 1993, США, драма, біографія)
  


Польща, 1939 рік. За наказом нацистського командування всі польські євреї повинні зібратися у великих польських містах для реєстрації. Через деякий час усі євреї повинні переселитися в гетто. Німецький бізнесмен Оскар Шиндлер прибуває до Кракова, щоб організувати фабрику з виробництва емальованих виробів. У цьому йому допомагає його вміння заводити знайомства з потрібними людьми. Провернувши успішні угоди і розробивши план роботи, йому вдається відкрити завод. Багато євреїв охоче йдуть працювати до Шиндлера, оскільки це дає їм можливість на деякий час залишати гетто. У Краків прибуває офіцер СС Амон Гьот. Він засаджує євреїв із гетто Кракова в концентраційний табір Плашов. Саме ліквідація гетто послужила відправною точкою до еволюції Шиндлера від авантюриста до гуманіста. Фільм розповідає реальну історію загадкового Оскара Шиндлера, який урятував під час Другої світової війни майже 1200 євреїв.

  

6. Втеча з Шоушенка

(The Shawshank Redemption, 1996, США, драма)
  


Суд штату Мен веде справу за обвинуваченням віце-президента банку Енді Дюфрейна у вбивстві своєї дружини та її коханця. Однак він не визнає своєї провини, але й не пам'ятає, що він робив у ніч вбивства, оскільки був п'яний. Успішний банкір опиняється у в'язниці під назвою Шоушенк, він стикається з жорстокістю і беззаконням, що панують по обидві сторони ґрат. Кожен, хто потрапляє в ці стіни, стає їхнім рабом до кінця життя. Через якийсь час Дюфрейн дає охоронцям в'язниці фінансові та юридичні консультації, допомагає заповнювати податкові декларації. Поступово начальник в'язниці приваблює Енді до своїх фінансових махінацій. Але Енді, озброєний живим розумом і доброю душею, відмовляється миритися з вироком долі і починає розробляти неймовірно зухвалий план свого звільнення.

   

7. Метод Хітча

(Hitch, 2005, США, комедія, мелодрама)
  


У Алекса Хітченса на прізвисько «Хітч» незвичайна професія. Він легендарний нью-йоркський «доктор-сват». За хороший гонорар він допоможе будь-якому скромному і сором'язливому хлопцеві закрутити голову дівчині, в яку той закоханий. І він завбачливо зберігає в таємниці свій спосіб заробляти на життя. І ось у Хітча з'являється новий клієнт — Альберт, боязкий бухгалтер, до безтями закоханий у гламурну зірку Аллегру Коул. Для Хітча цей випадок має стати вершиною його кар'єри. Однак, працюючи над цією справою, він раптом зустрічає гідного суперника в особі ефектної та проникливої Сари Мелас, журналістки, яка веде колонку світських пліток і стежить за кожним кроком Аллегри.

  

   

8. Продюсери

(The Producers, 2005, США, комедія, мюзикл)
  


Нью-Йорк, 1959 рік. Театральний продюсер Макс Бялисток, чиє ім'я всього кілька років тому гриміло у всьому світі і було синонімом успіху, загруз у невдачах і провалах, які слідують один за іншим.

Але випадок зводить його з колишнім фінансовим директором Лео Блумом, і вони відразу винаходять «схему» — брати кредит під постановку свідомо провального шоу і привласнювати невитрачене. І ось перший проект — «Весна для Гітлера» у літературній обробці колишнього нациста Франца Лібкина, режисером якого буде богемний Роджер де Брі з постарілою шведськю секс-бомбою Уллой у головній ролі. Залишилося тільки дочекатися реакції глядачів...

  

  

9. Хлопці зі стволами

(War Dogs, 2016, США, драма, комедія, кримінал)
  


Реальна історія про двох двадцятирічних хлопців із Майамі — Девіда Пакуза й Ефраїма Діверолі, які вирішили об'єднати зусилля для того, щоб заробити «реальні» гроші на контрактах із постачання зброї. Девід спеціалізується на бухгалтерії та документації, а Ефраїм знає, як спілкуватися з клієнтами і готовий на все, лише б не втратити гроші. І ось їм вдається вибити в Пентагоні контракт на 300 мільйонів доларів на постачання зброї, однак не все вийшло так, як вони хотіли.

  

   

10. Офісний простір

(Office Space, 1999, США, комедія)
  


Фільм описує групу працівників вигаданої компанії «Initech». Компанія наймає двох консультантів з іменами Боб (тезки) для того, щоб допомогти компанії знизити витрати. В основному два Боби опитують працівників, щоб визначити, кого звільняти. Програміст Пітер знаходиться в постійній напрузі, через офісні стреси знижується ефективність його роботи, він знає, що ризикує потрапити в список працівників, яких звільняють, що складається Бобами. Під час інтерв'ю з Бобами Пітер не вагаючись пояснює, що вважає свою роботу і весь менеджмент «Initech» абсурдними. Боби розглядають його прямоту як знак відсутності в Пітера мотивації до роботи на його нинішній позиції і рекомендують його на позицію менеджера. На загальний подив, Пітер отримує підвищення, тоді як його друзі Самір і Майкл, кращі працівники відділу, звільнені. Щоб помститися компанії, троє друзів вирішують заразити бухгалтерську систему вірусом, щоб викрасти тисячні частки доларів, переводячи їх після кожної покупки на свій рахунок.

Джерело: Новое время

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»