• Посилання скопійовано

Уряд затвердив монетизацію пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування

Кабмін прийняв постанову «Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування» та доручив Мінсоцполітики її доопрацювання із урахуванням пропозицій

Уряд затвердив монетизацію пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування

Як повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, постановою затверджується соціальна норма кількості пільгових поїздок, а також розподіл пільгових поїздок транспортом загального користування на міських та приміських маршрутах, що потрібно для визначення розміру щомісячної готівкової виплати.

Дещо детальнішу інформацію про ситуацію монетизації пільг на транспорті для всіх категорій пільговиків озвучив Міністр соціальної політики Павло Розенко у своєму повідомленні на особистій сторінці у мережі Facebook. Зокрема, він роз'яснив:

1)  Пільги будуть надаватися або в безготівковій (як зараз) або готівковій формі. Це норма Закону.

2) Рішення про "монетизацію пільг" буде приймати виключно місцевий орган влади. Зважаючи на те, що пільги на транспорт зараз фінансуються з місцевих бюджетів, Кабінет Міністрів надав право саме місцевим органам вирішувати питання безготівкова/монетизована форма пільг.

3) Лише тоді, коли місцева рада прийме рішення про "монетизацію", вступає в дію і "Порядок надання пільг у готівковій формі..." який був схвалений Урядом.

4) Ніяких обмежень у "30 поїздок в місяць" Уряд не затверджував. Це дезінформація. 14 березня Уряд затвердив мінімальну соціальну норму. Це гарантія. Нижче якої місцевий орган влади не має право розраховувати монетизовану виплату пільговику.

5) Органам місцевого самоврядування надано право встановлюювати будь-яку кількість поїздок для пільговиків, але не меншу ніж мінімальна соціальна норма. Тобто, якщо міцева рада ухвалить рішення про монетизацію пільг, вона повинна встановити і відповідні соціальні нормативи.

Нагадаємо, 14 березня Кабмін на своєму засіданні ввів монетизацію пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах. Постанову підготовлено відповідно до ст. 5 і 10 Закону  «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», якими передбачено встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування.

***

Читайте також: Уряд удосконалив механізм монетизації субсидій

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»