• Посилання скопійовано

Проект бюджетної резолюції-2016: зростання економіки і запланований курс гривні

Зростання економіки України за підсумками 2016 року заплановано на рівні 2% при інфляції 9% і середньорічному курсі гривні на рівні 22,5 грн за долар

Проект бюджетної резолюції-2016: зростання економіки і запланований курс гривні

Зростання економіки України за підсумками 2016 заплановано на рівні 2% при інфляції 9% і середньорічному курсі гривні на рівні 22,5 грн за долар.

Про це йдеться в проекті постанови Верховної Ради України про основні напрями бюджетної політики на 2016 рік.

Проект постанови поданий главою Бюджетного комітету парламенту Андрієм Павелко та опублікований на сайті парламенту.

«Основні напрями бюджетної політики на 2016 рік розроблені відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, коаліційної угоди, стратегією президента« Україна-2020 », Програмою діяльності Кабінету Міністрів України та ґрунтуються на положеннях програм співробітництва з Міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними фінансовими організаціями», – йдеться в проекті постанови.

Основними прогнозними макропоказниками економічного і соціального розвитку України на 2016 рік, згідно з документом, визначені: зростання ВВП на рівні 2%, індекс споживчих цін (грудень до грудня) – на рівні 9%, індекс цін виробників (грудень до грудня) – на рівні 12 %, обмінний курс гривні до долара США – 22,5 грн за долар в середньому за рік, номінальний ВВП – 21 трлн грн.

Рівень безробіття, згідно з проектом Бюджетної резолюції, складе 9,9% за підсумками року.

«Вказані основні прогнозні макропоказники можуть бути уточнені відповідно до змін соціально-економічної ситуації в 2015 році, а також з урахуванням внутрішніх і зовнішніх ризиків. У разі прийняття Кабінетом Міністрів України рішення про уточнення основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2016 рік, уточнені показники будуть враховуватися при підготовці проекту Державного бюджету України на 2016 рік», – йдеться в проекті парламентської постанови.

На підставі: УНІАН

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»