• Посилання скопійовано

Термінали повинні видавати фіскальні чеки, - ДФСУ

Для уточнення моделей та модифікацій РРО, які можливо використовувати з програмно-технічними комплексами самообслуговування, необхідно звертатись до виробників РРО або центрів сервісного обслуговування

Термінали повинні видавати фіскальні чеки, - ДФСУ

ДФСУ у листі від 28.12.2015 р. №27905/6/99-99-22-07-03-15 нагадує, що Законом від 01.07.2015 року № 569-VIII  внесено зміни до Закону про РРО. Зокрема, визначено, що вбудований контрольно-касовий реєстратор - РРО, призначений для забезпечення реалізації фіскальних функцій у складі програмно-технічного комплексу самообслуговування, автомату з продажу товарів (послуг) тощо.

Таким чином, законодавством передбачено забезпечення реалізації фіскальних функцій у складі програмно-технічних комплексів самообслуговування.

РРО не застосовується при виконанні банківських операцій, крім:

 - операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, якщо такі операції виконуються не в касах уповноважених банків;

 - операцій комерційних агентів банків та небанківських фінансових установ з приймання готівки для подальшого її переказу з використанням програмно-технічних комплексів самообслуговування, за винятком програмно-технічних комплексів самообслуговування, що дають змогу користувачеві здійснювати виключно операції з отримання коштів.

На сьогодні до державного реєстру РРО внесено пристрої для фіскалізації програмно-технічних комплексів самообслуговування.

Для уточнення моделей та модифікацій РРО, які можливо використовувати з програмно-технічними комплексами самообслуговування необхідно звертатись до виробників РРО або центрів сервісного обслуговування РРО.

Крім того, зміни до Закону про РРО у частині фіскалізації операцій з приймання та переказу готівкових коштів були ініційовані Національним банком України.

Щодо врегулювання колізій норм законодавства, які виникли з прийняттям Закону № 569 у частині застосування РРО при переказі коштів, то податківці зауважують, що це питання відноситься до компетенції Нацбанку.

Враховуючи те, що Закон про РРО є спеціальним законом, який визначає правові засади застосування РРО, встановлення норм щодо незастосування РРО у інших законах, крім Податкового кодексу України, не допускається. Таким чином, ДФС вважає питання фіскалізації обліку операцій з приймання та переказу готівкових коштів через програмно-технічні комплекси самообслуговування врегульованим.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»