• Посилання скопійовано

Порядок техобслуговування та ремонту РРО зазнав змін

Зокрема, строк проведення гарантійного (післягарантійного) ремонту РРО тепер не може перевищувати 7 робочих днів (раніше - 72 години)

Порядок техобслуговування та ремонту РРО зазнав змін

Кабмін постановою від 20 січня 2016 р. №21 вніс зміни до Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого постановою КМУ від 12.05.2004 р. №601.

Згідно зі змінами, строк проведення гарантійного (післягарантійного) ремонту узгоджується сторонами, але не може перевищувати 7 робочих днів (раніше - 72 години). У разі незабезпечення в установлений строк гарантійного ремонту реєстратора центр сервісного обслуговування зобов’язаний не пізніше сьомого робочого дня з дня прийняття в ремонт реєстратора ввести в експлуатацію належним чином зареєстрований на суб’єкта господарювання резервний реєстратор.

Центр сервісного обслуговування несе відповідальність, передбачену укладеними з користувачами договорами про технічне обслуговування та ремонт реєстраторів.

У разі зміни законодавчих вимог до використання реєстратора виробник (постачальник) зобов’язаний за наявності технічних можливостей здійснити його доопрацювання.

У разі виявлення несправностей реєстратора, а також пошкодження засобів контролю користувач зобов’язаний повідомити:

 - центр сервісного обслуговування;

 - територіальний орган ДФС, у якому він зареєстрований платником податків (протягом двох робочих днів після дня виявлення несправностей чи пошкодження письмово або засобами електронного зв’язку в довільній формі).

Також внесено зміни до Акту введення в експлуатацію реєстратора розрахункових операцій, Квитанції та Журналу обліку гарантійного (післягарантійного) ремонту реєстраторів розрахункових операцій (додатки 1-3 до Порядку).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»