• Посилання скопійовано

Проведення на РРО операції "службове внесення" та "службова видача": нюанси

Операцію "службове внесення" необхідно зробити на момент реєстрації першої розрахункової операції, після виконання "Z-звіту"

Проведення на РРО операції "службове внесення" та "службова видача": нюанси

ДФСУ у листі від 29.01.2016 р. №1863/6/99-99-22-07-03-15 нагадує, що внесення чи видача готівки з місця проведення розрахунків повинні реєструватись через РРО з використанням операцій "службове внесення" та "службова видача", якщо таке внесення чи видача не пов’язані з проведенням розрахункових операцій.

Отже, непроведення через РРО суми готівки, яка зберігається на місці проведення розрахунків з використанням операції "службове внесення", може призвести до невідповідності суми готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті.

Враховуючи вказане, якщо операцію "службова видача" не зроблено у кінці дня, при цьому для реєстрації суми готівки, яка зберігається на місці проведення розрахунків на момент реєстрації першої розрахункової операції, що проводиться після виконання "Z-звіту", було здійснено операцію "службове внесення", то невідповідності суми готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті, не виникає.

Крім того, зазначаємо, що операція "службове внесення" використовується для реєстрації суми готівки, яка зберігається на місці проведення розрахунків на момент реєстрації першої розрахункової операції, що проводиться після виконання "Z-звіту". Таким чином, операцію "службове внесення" необхідно зробити на момент реєстрації першої розрахункової операції, після виконання "Z-звіту".

У разі дотримання алгоритму дій, визначених Порядком щодо використання операцій "службове внесення" та "службова видача", порушень вимог чинного законодавства з боку суб’єкта господарювання не буде.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»