• Посилання скопійовано

Нові порядки реєстрації РРО та КОРО - в проекті від Мінфіну

Проектом пропонується удосконалити порядки щодо реєстрації РРО, КОРО та визначити форми КОРО та розрахункових книжок у частині відображення, крім ПДВ, акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів та його ставки

Нові порядки реєстрації РРО та КОРО - в проекті від Мінфіну

Державна фіскальна служба оприлюднила проекту наказу Міністерства фінансів «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій», а саме:

  • Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти (Завантажити)
  • Порядку опломбування реєстраторів розрахункових операцій (Завантажити)
  • Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій (Завантажити)
  • Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги) (Завантажити)

Прийняття проекту наказу, на думку його авторів, забезпечить:

- виконання суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства щодо відображення акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів та його ставки у записах про рух готівки та про суми розрахунків в КОРО та розрахункових книжках, які здійснює суб’єкт господарювання на підставі розрахункових документів у господарській одиниці або розрахункових документів, що друкуються тим РРО, до якого така КОРО зареєстрована;

- поступову заміну та перереєстрацію госпсуб’єктами попередніх моделей РРО, у яких вичерпується строк експлуатації, що визначений у технічній документації виробника, на РРО, які відповідають сучасним вимогам.

 

Отже, проектом пропонується удосконалити порядки щодо реєстрації РРО, КОРО та визначити форми КОРО та розрахункових книжок у частині відображення, крім ПДВ, акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів та його ставки.

Зауваження та пропозиції стосовно змісту регуляторного акту можна надавати у письмовій та електронній формі упродовж одного місяця з дати оприлюднення проекту наказу на адресу розробника:

  • поштову – 04655, МПС, м. Київ-53, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент реєстрації платників та електронних сервісів;
  • електронну – i.panasenko@sfs.gov.ua

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»