• Посилання скопійовано

В парламенті пропонують спростити використання реєстраторів розрахункових операцій для малого бізнесу

У ВРУ зареєстровано законопроект, яким пропонується доповнити існуючий перелік типів реєстраторів розрахункових операцій та ввести поняття «розподіленої комп’ютерно-касової системи»

В парламенті пропонують спростити використання реєстраторів розрахункових операцій для малого бізнесу

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо лібералізації готівкових розрахунків» від 19.02.2016 за №4117, співавтором якого є народний депутат України, голова Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Оксана ПРОДАН. Законопроектом пропонується доповнити існуючий перелік типів реєстраторів розрахункових операцій та ввести поняття «розподіленої комп’ютерно-касової системи».

Передбачається перехід до інтернет-підключення фіскальних пристроїв (в основному, з використанням GPRS мережі) і реалізації он-лайн збору інформації та автоматизованого її аналізу. Поширений варіант касового апарату з вбудованим GPRS терміналом і SD-картою. Тобто в якості терміналу підприємці зможуть використовувати звичайні планшети, смартфони, ноутбуки, комп’ютери.

Застосування РРО є необхідною умовою для подолання «тіньової» підприємницькою діяльності, легалізації фактичних доходів підприємців та сплати податків до бюджету у повному обсязі. Проте, сьогодні фіскальні пристрої є досить дорогими в обслуговуванні. Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, застосування діючих РРО суб’єктами малого та середнього бізнесу призводить до збільшення витрат підприємців, що, в умовах погіршення економічного становища в державі та зниження купівельної спроможності громадян України, негативно впливає на підприємницьку активність.

Депутати передбачають, що прийняття проекту Закону України значно спростить процедуру та знизити витрати підприємців на придбання РРО, водночас зменшить напругу серед підприємницької спільноти та створить передумови для демонополізації ринку РРО в Україні.

Джерело: Всеукраїнське об'єднання малого і середнього бізнесу «Фортеця»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»