• Посилання скопійовано

Уряд встановив вимоги до РРО при обліку операцій із купівлі-продажу іноземної валюти

Крім того, встановлено також вимоги щодо обліку операцій з прийому та переказу готівки через програмно-технічні комплекси самообслуговування – платіжні термінали

Уряд встановив вимоги до РРО при обліку операцій із купівлі-продажу іноземної валюти

Кабмін постановою від 02.03.2016 р. №149 затвердив вимоги щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій, що застосовуються під час здійснення операцій з:

  • купівлі-продажу іноземної валюти;
  • приймання та переказу готівкових коштів через програмно-технічні комплекси самообслуговування.

Рішення прийнято для реалізації норм Закону про РРО, який передбачає обов'язкове застосування реєстраторів під час здійснення операцій, зокрема:

- з купівлі-продажу іноземної валюти, якщо такі операції виконуються не в касах уповноважених банків;

- комерційних агентів банків та небанківських фінансових установ з приймання готівки для подальшого її переказу з використанням програмно-технічних комплексів самообслуговування, крім тих, що дають змогу здійснювати виключно операції з отримання коштів.

Планується, що реалізація норм цієї постанови "сприятиме підвищенню ефективності контролю за операціями з купівлі-продажу іноземної валюти та готівковими розрахунками через платіжні термінали, забезпечить нормативно-правове регулювання застосування РРО у вказаних сферах, створить єдині підстави для розробки і впровадження нових сучасних моделей РРО, включення їх до Державного реєстру електронних контрольно-касових апаратів та комп'ютерних систем, а також для доопрацювання існуючих моделей РРО".  

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»