• Посилання скопійовано

Передача отриманої готівкової виручки від комісіонера комітенту: чи потрібен РРО?

Податківці роз'яснили, що передача отриманої готівкової виручки від комісіонера комітенту не підпадає під визначення терміну "розрахункова операція", а отже така операція не потребує реєстрації через РРО

Передача отриманої готівкової виручки від комісіонера комітенту: чи потрібен РРО?

ДФС у Рівненській області у листі від 17.03.2016 р. №45/14з/17-00-13-03-04 зазначила, що під розрахунковою операцією слід розуміти приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу). А у разі застосування банківської платіжної картки – оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або, у разі повернення товару (відмови від послуги), оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця.

Передача готівкових коштів від комісіонера комітенту не підпадає під визначення терміну "розрахункова операція". Податківці це пояснюють тим, що комісіонер в даному випадку не є покупцем, а грошові кошти передаються не за місцем реалізації товарів (послуг) та не в зв'язку з реалізацією товарів (послуг).

Таким чином, на думку ДФС, така операція не потребує реєстрації через РРО.

Водночас контролери нагадують, що застосування РРО фізичними особами – підприємцями на спрощеній системі оподаткування залежить від обсягу доходу, відображеного у книзі обліку доходів та  податковій декларації такого платника.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФС у Рівненській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»