• Посилання скопійовано

Особливості застосування РРО бюджетними установами

Податківці розповіли, що бюджетні установи у разі продажу за готівку матцінностей, що були вилучені з активів та обліковуються як сировина і матеріали, паливо, запасні частини тощо і не є продукцією власного виробництва, повинні використовувати РРО

Особливості застосування РРО бюджетними установами

ДФСУ у листі від 11.04.2016 р. №8020/6/99-99-22-03-07-15 повідомила, що необхідно здійснювати розрахункові операції через зареєстровані, опломбовані та переведені у фіскальний режим роботи РРО або здійснювати такі розрахункові операції у безготівковій формі через установи банків:

 - при наданні освітніх послуг та здачі в оренду своїх приміщень установи освіти;

- бюджетним установам у разі продажу за готівкові кошти матеріальних цінностей, що були вилучені з активів (списані з балансу) та обліковуються на відповідних рахунках як сировина і матеріали, паливо, запасні частини тощо і які не є продукцією власного виробництва, в тому числі автомобіль.

Окрім того, податківці зазначили, що при наданні медичних послуг виїзними бригадами та здійснення медичного обслуговування вдома у замовника, дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням РК та КОРО. При цьому у разі перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій з надання послуг - 200 тис. гривень на один суб'єкт господарської діяльності застосування РРО є обов'язковим.

Усі новини на тему >>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»