• Посилання скопійовано

Особливості застосування РРО неприбутковими організаціями

Якщо неприбуткова організація (кооператив) здійснює за готівку розрахунки за електроенергію, то у цьому разі застосування РРО є обов’язковим

Особливості застосування РРО неприбутковими організаціями

ДФС у Киїівській області нагадує, що дія Закону про РРО поширюється на всіх суб’єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі та визначає правові засади застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. 

Згідно з Законом про кооперацію  джерелами формування майна кооперативу  є вступні, членські та цільові внески його членів,  членський внесок – грошовий неповоротний внесок, який періодично сплачується членом кооперативного об’єднання для забезпечення поточної діяльності кооперативного об’єднання.

Тобто сплата вступних, членських і цільових внесків згідно із Законом про РРО не є розрахунковою операцією за товари (послуги), розрахунки за які можуть здійснюватись у касі підприємства без застосування РРО.

Водночас необхідно зауважити, що якщо неприбуткова організація (кооператив) здійснює за готівку розрахунки за електроенергію, то у цьому разі обов’язково застосовувати реєстратор розрахункових операцій.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»