• Посилання скопійовано

ДФС нагадує: про несправний РРО слід повідомити податкову

Однак при неповідомленні контролюючого органу про виявлення несправностей РРО, а також пошкодження засобів контролю, відповідальності не буде

ДФС нагадує: про несправний РРО слід повідомити податкову

ДФС у Тернопільській області нагадує, що відповідно до ст. 3 Закону про РРО суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані при виявленні несправностей РРО, а також пошкодження засобів контролю протягом робочого дня, в якому виявлено несправності чи пошкодження, письмово або засобами електронного зв’язку в довільній формі повідомити центр сервісного обслуговування.

Окрім того, протягом двох робочих днів після дня виявлення несправностей чи пошкодження письмово або засобами електронного зв’язку в довільній формі слід повідомити про це контролюючий орган, у якому суб’єкт господарювання зареєстрований платником податків.

Докладніше про алгоритм дій у разі виходу з ладу РРО читайте в аналітичному матеріалі від редакції >>>

Водночас податківці зауважують, що нормами Закону про РРО не передбачено відповідальності до суб'єкта господарювання при не повідомленні контролюючого органу про виявлення несправностей РРО, а також пошкодження засобів контролю.

Проте за непроведення розрахункових операцій через РРО застосовуються фінансові санкції передбачені до п. 1 ст. 17 Закону про РРО.

Докладно про відповідальність за порушення касової дисципліни читайте тут (для передплатників)>>

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»