• Посилання скопійовано

Оприбуткування розмінної монети відокремленим підрозділам госпсуб’єкта

Чи потрібно робити оприбуткування розмінної монети відокремленим підрозділам СГ, які здійснюють готівкові розрахунки із застосуванням РРО?, - роз'яснює ДФС

Оприбуткування розмінної монети відокремленим підрозділам госпсуб’єкта

Податківці в ЗІР (категорія 109.06) зазначають, що відокремлені підрозділи підприємств, які проводять операції з приймання готівки за продану продукцію (товари, роботи, послуги) з оформленням її прибутковим касовим ордером, а також з видачі готівки на виплати, пов’язані з оплатою праці, виробничі (господарські) потреби, інші операції з оформленням їх видатковими касовими ордерами і відомостями, ведуть касову книгу. 

Відокремлені підрозділи підприємств, які здійснюють готівкові розрахунки із застосуванням РРО або розрахункових книжок та веденням книги обліку розрахункових операцій, але не проводять операцій з приймання (видачі) готівки за касовими ордерами, касової книги не ведуть. 

Тож, якщо відокремлені підрозділи здійснюють готівкові розрахунки виключно із застосуванням РРО та веденням книги обліку розрахункових операцій, без ведення касової книги за місцем розташування відокремлених підрозділів (місць проведення розрахунків), то розмінна монета залишена в скриньці РРО з попереднього дня в межах, що не перевищує установлений ліміт каси, вноситься до пам’яті РРО з використанням операції «службове внесення».

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»