• Посилання скопійовано

Готівкові обмеження поширюються на операції з поворотною фіндопомогою

ДФСУ розглянула питання щодо визначення розрахунком операцій з видачі готівкових коштів на виконання договору поворотної фінансової допомоги

Готівкові обмеження поширюються  на операції з поворотною фіндопомогою

ДФСУ у листі від 05.09.2017 р. №1803/С/99-99-14-05-01-14/ІПК нагадує, що готівкові розрахунки - це платежі готівкою підприємств (підприємців) та фізичних осіб за реалізовану продукцію (товари, виконані роботи, надані послуги), а також за операціями, які безпосередньо не пов’язані з реалізацією продукції (товарів, робіт, послуг) та іншого майна.

Враховуючи викладене, ДФС вважає, що операції з видачі готівкових коштів на виконання договору поворотної фінансової допомоги через касу підприємства відносяться до готівкових розрахунків.

Щодо операцій з повернення поворотної фінансової допомоги, наданої фізичній особі, то Положення №637 не визначає питання поширення його норм на такі операції.

Разом з тим для отримання детального роз’яснення з порушених питань ДФС рекомендує звернутись до Нацбанку.

 

Від редакції

Тобто, якщо фіндопомога надається через касу на цю операцію пощирюються обмеження щодо готівкових розрахунків. Тож протягом одного дня надавати фіндопомогу через касу підприємство може фізособі — у сумі не більш ніж 50 000 грн. Це ж обмеження працює й при поверненні фізособою фіндопомоги в касу підприємства, яке її надавало, оскільки Постановою №637 не встановлено окремої норми з цього приводу.

Але податківці у листі чомусь вирішили, що повернення фіндопомоги, наданої фізособі, не підпадає під норми Положенням №637. Тож будьте уважні та не робить таких помилок.

Детально про готівкові обмеження ми писали в новинах та аналітиці:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»