• Посилання скопійовано

При Міністерстві фінансів створено Проектний офіс реформ

З метою забезпечення швидкого та ефективного впровадження реформ при Міністерстві фінансів створено Проектний офіс реформ, який очолить радник Міністра фінансів Яна Бугрімова

При Міністерстві фінансів створено Проектний офіс реформ

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

"Міністерство фінансів активно працює над відновленням економічного зростання України, задля чого здійснює рішучі кроки для вирішення економічних та фінансових проблем шляхом проведення структурних реформ",  - зазначено на сайті Мінфіну.

З цією метою при Міністерстві Наказом від 06.05.2016 р. №478 створено Проектний офіс реформ, що координуватиме впровадження реформ у сфері державних фінансів, зокрема, в бюджетній, податковій, митній та інших сферах.

Серед головних завдань Проектного офісу буде:

  • розробка пропозицій щодо реформи сфери публічних фінансів,
  • залучення експертів та координація діяльності робочих груп по реалізації реформ,
  • проведення обговорень та моніторингу ходу і результатів реформ з органами державної влади, бізнесом та громадськістю,
  • координація співробітництва Міністерства із радниками та експертами, що працюють в Україні в рамках проектів технічної допомоги.

«Головне завдання проектного офісу полягає у супроводі та координації процесу реформ, що впроваджує Мінфін, а також у наданні якісних консультацій щодо того, як ці зміни краще впроваджувати. Фактично ми створили стратегічний центр перетворень при Міністерстві, який забезпечить комплексну підтримку глибинних перетворень в державі», - зазначив з цього приводу Міністр фінансів Олександр Данилюк.

До складу Проектного офісу будуть залучені висококваліфіковані науковці й експерти у сфері економіки та фінансів, представники громадських організацій, а також представники державних органів та органів місцевого самоврядування.

«Головна мета Проектного офісу - допомога в координації, розробці, моніторингу виконання і комунікації реформ. Офіс дозволить розвинути ідеї та пропозиції української влади, міжнародних партнерів та активістів для досягнення максимального результату», - наголосила Голова Проектного офісу реформ Яна Бугрімова.

Таким чином, новостворений Проектний офіс реформ тісно співпрацюватиме з апаратом Міністерства фінансів та органами в компетенції Мінфіну. Проектній офіс надаватиме координаційну, аналітичну і комунікаційну підтримку в процесі впровадження реформ.

"Це забезпечить узгодженість дій усіх зацікавлених у реформах сторін – влади, громадян, міжнародних донорів, експертного середовища та представників бізнесу", - вважає Мінфін.

 

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»