• Посилання скопійовано

У ДФС обговорили актуальні питання оподаткування підприємництва

Під час зустрічі Голови ДФС Р. Насірова з представниками Спілки українських підприємців обговорювалися питання спрощеної системи, трансфертного ціноутворення, роботи податкової міліції, відшкодування ПДВ

У ДФС обговорили актуальні питання оподаткування підприємництва

Рівні та конкурентні умови діяльності підприємців, проблеми та шляхи їх вирішення обговорювалися під час зустрічі Голови ДФС Романа Насірова, в.о. заступника Голови ДФС Мирослава Продана з представниками Спілки українських підприємців.

«Ми завжди підтримуємо відкритий діалог з бізнесом для конструктивного обговорення проблемних питань, які виникають у підприємців, та пошуку оптимальних шляхів їх вирішення. Адже ефективне рішення тієї чи іншої проблеми можливе лише за умови її всебічного розгляду всіма учасниками комунікації. У такій співпраці можна досягти консенсусу та забезпечити баланс інтересів держави і платників податків», – зазначив Роман Насіров.

Учасники зустрічі розглянули низку питань, які потребують внесення змін до законодавчих актів, для забезпечення рівних умов ведення підприємницької діяльності.

Так, активне обговорення викликало питання щодо спрощеної системи оподаткування. І представники фіскальної служби, і підприємці висловилися за необхідність внесення певних змін до існуючої моделі «спрощенки», які б дозволили уникнути зловживань з боку недобросовісних платників податків та створили сприятливі умови роботи для сумлінних підприємців.

Під час зустрічі також обговорювалися питання трансфертного ціноутворення, роботи податкової міліції, відшкодування податку на додану вартість.

Голова ДФС Роман Насіров, зокрема, нагадав присутнім, що на сьогодні повернення ПДВ з бюджету відбувається виключно у хронологічному порядку відповідно до черговості. Відповідно до діючого законодавства ДФС щоденно оприлюднює на веб-порталі реєстри, що містять інформацію про платників, які подали заяви на відшкодування ПДВ, реквізити заяв, суми, заявлені до відшкодування, результати автоматизованої перевірки відповідності визначеним критеріям.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»