• Посилання скопійовано

Фізособа займається авторемонтом: чи потрібно створювати ФОП?

Чи потрібна реєстрація фізособою – підприємцем при наданні останнім послуг з ремонту автомобільних транспортних засобів у власному приміщенні?

Фізособа займається авторемонтом: чи потрібно створювати ФОП?

ДФС у Донецькій області відповідає, що потрібно.

Стаття 42 ГКУ роз’яснює, що підприємництво — це діяльність, яку суб’єкт господарювання виконує самостійно та систематично на власний розсуд і ризик. Метою підприємництва є одержання прибутку та досягнення соціальних або економічних результатів.

Згідно із законодавством України для того, щоб розпочати підприємницьку діяльність, фізичній особі треба пройти обов’язкову процедуру реєстрації фізособою - підприємцем.

Початок ведення приватного бізнесу розпочинається із процедури реєстрації в Єдиному Державному реєстрі. Алгоритм реєстраційних дій визначає Закон від 15.05.2003 р. №755-IV.

Якщо всі документи до державного реєстратора надано правильно, в повному обсязі та не здійснювалося призупинення обробки даних, то держреєстратор одразу вносить запис про проведення державної реєстрації підприємця. Оскільки відомості про державну реєстрацію підприємців є загальнодоступною інформацією, то реєстратор зобов’язаний оприлюднити дані виписки на порталі електронних сервісів. На цьому порядок реєстрації ФОП можна вважати завершеним.

Після правильного проведення всіх реєстраційних дій підприємцю залишається тільки з’ясувати питання зі сплатою податків та обрати відповідний статус, якщо підприємець на час подання заяви про реєстрацію ще не визначився із бажаною системою оподаткування, та зареєструватись в органі ДФС за місцем податкової реєстрації.

Джерело: ДФС у Донецькій області

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»