• Посилання скопійовано

Рада продовжує шукати копроміс щодо бюджету-2016

Про це заявив спікер ВРУ Володимир Гройсман, пояснюючи таку ситуацію з прийняттям бюджету майже трьохмісячної затримкою з його внесенням в Раду. Натомість Арсеній Яценюк погрожує депутатам голосуванням за бюджет 31 грудня

Рада продовжує шукати копроміс щодо бюджету-2016

Спікер ВРУ Володимир Гройсман повідомив на своїй сторінці у Facebook, що станом на сьогодні Рада продовжує шукати компроміси щодо бюджету на 2016 рік.

"Ця робота триває останній тиждень майже цілодобово. Вона продовжується і зараз.", - зазначив він.

Зі слів спікера, ситуація, яка складається з прийняттям бюджету, є наслідком того, що він був внесений у Раду з майже трьохмісячним запізненням"Тому ми сьогодні вимушені виконувати за тиждень роботу, яку мали б виконати за три місяці. Хочу повторити те, що я сказав сьогодні з трибуни - я вдячний колегам - народним депутатам за ту дійсно професійну і надзвичайно кропітку роботу над аналізом бюджетних пропозицій уряду, яка сьогодні виконується у стінах українського парламенту. Але поле для маневру і особливо часові рамки у нас надзвичайно вузькі. Підходить момент, коли нам доведеться приймати остаточне рішення - чи зможемо ми все ж увійти в 2016 рік з бюджетом".

Насамкінець Володимир Гройсман додав: "Хочу запевнити, що зі свого боку я робив і зроблю усе від мене залежне, щоб можливий компроміс щодо бюджету на 2016 рік був знайдений. Я розраховую на відповідальну позицію і представників уряду, і народних депутатів в питаннях пошуку остаточного рішення щодо прийняття цього важливого для країни документу".

Водночас вчора, 23 грудня, на засіданні Уряду Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив депутатам, що "бюджет на 2016 рік має бути ухвалений. Якщо ні - обіцяю Санта Клауса 31 грудня прямо в стінах Верховної Ради".

 

«Ми знайдемо можливість, щоби країна отримала бюджет. Ми як Уряд України не дозволимо розвалити фінансову стабільність країни, зупинити фінансування армії, національної поліції. Ми не дамо можливості не платити пенсії і заробітні платні. Тому що безвідповідальність окремих фракцій Парламенту і народних депутатів України призведе саме до цього – до невиплат пенсій, до невиплат заробітних плат, до відсутності фінансування для українського війська, поліції, шкіл, лікарень, фактично - до економічної катастрофи в країні. Я цього не допущу», - наголосив Прем’єр-міністр України .

Він підкреслив, що протягом трьох тижнів урядовці разом із членами Парламенту працювали над всіма необхідними бюджетними законопроектами: «Мета цієї роботи – знайти компроміс. Не для окремих народних депутатів і не для окремих фракцій Парламенту, а компроміс для країни».

«Усі питання, починаючи з державної підтримки для аграрного сектора країни і закінчуючи соціальними пільгами і соціальними стандартами, були вкотре узгоджені на рівні керівництва і окремих народних депутатів України. Але поки що у членів Парламенту не виходить усвідомити свою відповідальність перед країною», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що Державний бюджет України на наступний рік та всі закони щодо дохідної і видаткової частин бюджету повинні бути ухвалені: «Усі компроміси, які треба було знайти, ми знайшли. І це означає, що якщо народним депутатам України треба буде відзначати Новий рік в стінах Верховної Ради, значить, там його й будемо відзначати разом із Урядом».

«Ми знайдемо можливість, щоби члени Парламенту підтримали країну. І ми знайдемо можливість для того, щоби країна отримала бюджет. Якщо не буде проголосований бюджет, Санта Клауса на 31 грудня я обіцяю. Прямо в стінах Верховної Ради», - сказав Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що Україну будуть підтримувати тільки тоді, «коли український політичний клас, обраний на парламентських виборах, який сформував проєвропейську коаліцію, - буде демонструвати сильну політичну волю щодо змін і реформ в країні»: «Коли наші партнери будуть бачити, що ми дійсно працюємо на зміни в країні».

«Зміни в країні – це в першу чергу зміна в політичній відповідальності тих людей, яких обрали до Парламенту, яких Парламент делегував сюди, - а зараз чотири політичні фракції Верховної Ради Україні представлені в Уряді України, - тих людей, які несуть всю повноту відповідальності за управління країною перед громадянами», - сказав він.

Арсеній Яценюк повідомив, що 24 грудня в Парламенті Уряд і народні депутати вкотре будуть обговорювати бюджетні законопроекти: «Усі компроміси вже знайдені. Зараз залишилося тільки одне – натискати на кнопки і голосувати за відповідні законопроекти. Не буде в четвер - значить, буде в п’ятницю. Не буде в п’ятницю, - значить, буде в суботу. У нас до Нового року ще є час, і ми його продуктивно використаємо на благо країни».

Більше про держбюджет-2016 читайте тут>>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»