• Посилання скопійовано

Радикальна реформа ЄСВ потребує розуміння та відповідальності бізнесу

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» у неділю, 27 грудня

Радикальна реформа ЄСВ потребує розуміння та відповідальності бізнесу

Змінами до Податкового кодексу вдвічі скорочений єдиний соціальний внесок, скасований додатковий імпортний збір, скорочені ставки оподаткування для підприємств, які чесно видобувають природний газ і збільшують енергетичну незалежність країни, - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» у неділю, 27 грудня.

 Арсеній Яценюк підкреслив, що в ухвалених податкових змінах було прийнято «безпрецедентне рішення»: «Ми вдвічі скоротили основний податок на заробітну платню, так званий єдиний соціальний внесок. Зараз він 41%. З наступного року це буде 22%».

 Наприклад, зазначив він, на заробітній платі в 4,5 тисячі гривень роботодавець отримає економію 900 гривень.

«Ми як держава взяли на себе відповідальність за те, щоби Пенсійний фонд, незважаючи на зменшення сплати єдиного соціального внеску, був наповнений. З державного бюджету ми виділили до Пенсійного фонду додатково 100 мільярдів гривень, адже чим менший єдиний соціальний внесок, тим менше надходження до Пенсійного фонду. Але держава зобов'язана, з одного боку, стимулювати підприємця, а з іншого - в повному обсязі забезпечити виплату пенсій. І ми це зробимо», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк звернувся до підприємців: «Така радикальна реформа єдиного соціального внеску потребує вашого розуміння, вашої відповідальності і вашої позиції. Ми зменшили вдвічі ЄСВ, це дало додатковий ресурс. В результаті цього я прошу кожного українського підприємця вийти з тіні, перестати платити заробітні платні в конвертах».

 «Ви отримали додатковий ресурс, як на розвиток власного бізнесу, так і на підняття реальної заробітної платні для кожного вашого працівника. Вдвічі скорочений податок дає можливість для бізнесу розвивати своє підприємство і більше платити своєму працівнику. Тому я розраховую на взаємність. І тільки взаємна довіра та взаємна відповідальність дасть можливість нам далі будувати стабільну українську економіку», - наголосив Глава Уряду.

Він підкреслив, що взаємна довіра повинна будуватися і між підприємцем і органами фіскальної служби. Саме тому Уряд розпочав широкомасштабну реформу Державної фіскальної служби: «Це скорочення як кількості працівників, так і кількості підрозділів Державної фіскальної служби. Це зменшення кількості перевірок і, основне - зміна порядку відшкодування податку на додану вартість».

 «Тепер не буде ручного режиму. Виключно прозорий і публічний підхід при відшкодуванні податку на додану вартість всім суб'єктам підприємницької діяльності. І це стало частиною нового податкового закону», - наголосив він.

«Нам, звичайно, треба далі буде працювати і над змінами до державного бюджету, і над новою редакцією Податкового кодексу. Це процес постійних реформ і постійних змін», - додав він.

 Крім того, скасований додатковий імпортний збір«Це означає, що ціна на імпортні товари також піде вниз».

«Додатково ми кардинально змінили рентну політику при видобутку природного газу. Ми вдвічі скоротили ставки оподаткування для підприємств, які чесно і прозоро видобувають природний газ і збільшують нашу енергетичну незалежність. Наша мета – через 10 років Україна повністю повинна стати енергетично незалежною. І наша податкова політика саме на це спрямована», - підкреслив Арсеній Яценюк.

=================

Нагадаємо, що 24 грудня Рада прийняла зміни до Податкового кодексу (законопроект №3688) та ще 11 Законів. Докладніше відповідно тут і тут.

А в ніч з 24 на 25 грудня ухвалила й сам Держбюджет на 2016 рік. Докладніше про це тут >>

Все про держбюджет-2016 >>> 

Все про податкову реформу >>>

На підставі: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»