• Посилання скопійовано

Міністр фінасів про бюджет на 2016 рік: основні тези з брифінгу

Сьогодні, 30 грудня, Міністр фінансів Наталія Яресько провела брифінг щодо ухваленого Закону «Про Державний бюджет України на 2016 рік»

Основні тези з брифінгу Міністра фінансів Наталії Яресько щодо ухваленого Держбюджету-2016 та податкових змін:

1) Сумнівно, що МВФ погодить всі зміни до держбюджету

«В парламенті до нашого законопроекту було внесено низку змін. Я не впевнена, що МВФ схвалить усі з них. Наш законопроект 3630 ще не розглянуто... "

2) Початок 2016 року з точки зору фінансування бюджету буде не самим легким

"Є кілька негативних наслідків для бюджету. Насамперед я маю на увазі той факт, що ми знизили доходи, одночасно не забезпечивши зниження податків... і розширення податкової бази, на які ми сподівалися спочатку... Ми очікуємо, що початок нового року з точки зору фінансування бюджету буде не самим легким. Хоча ми впевнені в реалістичності прийнятого бюджету і будемо робити все, щоб повністю його виконати",

3) З 2016 року Мінфін почне практику планування бюджету на три роки

"Починаємо процес трирічного бюджетного планування, щоб мати бачення більше ніж на один рік. Тобто тепер бюджет буде плануватися з урахуванням прогнозу на три роки";

4) Чому в Держбюджеті досі є витрати на Євро-2012?

"Держава брала на себе гарантії за Євро-2012 і ми платимо за тими гарантіями, які брав не наш уряд, але уряд України, що працював тоді".

5) Складності з адмініструванням ПДВ для аграріїв

Три різні варіанти розподілу ПДВ для аграріїв в 2016 році, затверджені ВРУ в податкових правках на минулому тижні, створюють складнощі для адміністрування, можуть збільшити тиск фіскальних служб на цей бізнес. "Думаю, це буде дуже складно адмініструвати, оскільки - три різних стандарту. Я б не хотіла, щоб цей варіант компромісу збільшив тиск фіскальних служб"

6) Курс національної валюти 

«Щодо курсу гривні я не можу прогнозувати. Але ухвалення наших законопроектів і бюджету в парламенті має позитивний психологічний ефект»;

7) Два реєстри на відшкодування ПДВ

"У нас і так було завжди дві групи – автомат і неавтомат"

Брифін 30 грудня

 

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»