• Посилання скопійовано

Електронне декларування чиновників: закон в дії

Сьогодні, 18 березня, набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру у 2016 році»

Електронне декларування чиновників: закон в дії

Документ передбачає терміни перевірки декларацій: повна перевірка може проводитися в період здійснення чиновником своїх повноважень, а також протягом трьох років після її припинення.

Також будуть притягувати до кримінальної відповідальності чиновників, які у деклараціях применшили свої доходи на суму понад 250 розмірів мінімальної зарплати.

При цьому для чиновників, які внесли в декларацію недостовірну інформацію, передбачається покарання у вигляді штрафу від 2,5 до 3,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів, 150-240 год. громадських робіт або позбавлення волі до 2 років.

Якщо подані в декларації дані відрізняються від достовірних на суму від 100 до 250 розмірів мінімальної зарплати, передбачається штраф від 1 до 2,5 тис. неоподатковуваних доходів.

Цим законодавчим актом чиновників зобов’язані декларувати майно протягом 60 днів після набрання чинності законом. Проте, згідно з пропозицією президента, дозволяється впродовж семи днів після подання декларації подавати виправлену декларацію.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»