• Посилання скопійовано

За основу прийнято проект щодо внесків в капітал товариства

10 травня прийнято за основу законопроект щодо забезпечення реалізації права на конвертацію грошових вимог до товариства на внесок до його статутного капіталу

За основу прийнято проект щодо внесків в капітал товариства

Законопроект №2764 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації права на конвертацію грошових вимог до товариства на внесок до його статутного капіталу" 10 травня було прийнято парламентом за основу. Порядок внесення додаткових вкладів третіх осіб, що приймаються до складу учасників товариства,  у тому числі шляхом зарахування грошових вимог до товариства, встановлюється законом і статутом товариства, - пише "ЗІБ"

Вище вказані зміни вносяться до Цивільного кодексу України.

Водночас, пропонується внести зміни до Закону про господарські товариства. Зокрема, збільшення статутного капіталу ТОВ може здійснюватися за рахунок додаткових вкладів учасників товариства та, якщо це не заборонено статутом товариства, за рахунок вкладів третіх осіб, що приймаються до складу учасників товариства. В такому випадку не допускається звільнення учасника товариства та (або) третьої особи від обов'язку внесення відповідного вкладу до статутного капіталу товариства, крім випадку, передбаченого законом.

Якщо інше не передбачене статутом ТОВ, при збільшенні статутного капіталу товариства в рахунок внесення додаткових вкладів учасниками товариства та (або) в рахунок внесення вкладів третіми особами, що приймаються до складу учасників товариства, можуть бути зараховані грошові вимоги до товариства, зокрема за договорами позик.

Також передбачається, що іноземні інвестиції можуть здійснюватися у вигляді грошових вимог, зокрема за договорами позик, які погашаються шляхом обміну на акції, корпоративні права (права власності на частку (пай)) у статутному капіталі юридичної особи, створеної відповідно до законодавства України.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»