• Посилання скопійовано

У Раді зареєстровано новий проект Закону про ТОВ

13 травня у Верховній Раді зареєстрований проект Закону про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю

У Раді зареєстровано новий  проект Закону про ТОВ

13 травня у Верховній Раді зареєстрований проект Закону про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю (законопроект №4666). Авторами проекту є колектив нардепів (Іванчук А., Матківський Б., Соловей Ю., Пташник В. та ін.).

Метою законопроекту, як зазначено у пояснювальній записці, є:  

  • вдосконалення регулювання відносин, які пов’язані із створенням, діяльністю та припиненням товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю;
  • усунення значних вад, які існують у чинному законодавстві, та приведення його у відповідність із нормами та концептуальними підходами, характерними для законодавчих актів Європейського Союзу та країн-членів ЄС.

Прийняття окремого комплексного закону про товариства з обмеженою відповідальністю та споріднені з ними товариства з додатковою відповідальністю, на думку авторів законопроекту, "стане логічним продовженням шляху розвитку українського законодавства, закладеного прийняттям Закону України «Про акціонерні товариства», надасть можливість врегулювати відповідні відносини із належним ступенем деталізації, забезпечити необхідну гнучкість регулювання, усунути існуючі в діючих актах дублювання та розбіжності, та дозволить значно покращити інвестиційний клімат та умови здійснення підприємницької діяльності". 

Нагадуємо, що в березні Мінекономрозвитку оприлюднило ще один варіант проекту Закону «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю».

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»