• Посилання скопійовано

Продаж тютюну відбуватиметься у спеціалізованих місцях, – проект ВРУ

ВРУ зареєстровано законопроект, який має удосконалити закони в сфері держрегулювання торгівлі тютюновими виробами

Продаж тютюну відбуватиметься у спеціалізованих місцях, – проект ВРУ

На сайті ВРУ оприлюднено законопроект Закону №4030а-1 від 02.08.2016 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регулювання торгівлі тютюновими виробами та запровадження спеціалізованих місць торгівлі тютюновими виробами)».

У проекті зазначається, що в місцях торгівлі (крім спеціалізованих місць торгівлі та магазинів безмитної торгівлі) забороняється розміщення тютюнових виробів, а також макети тютюнових виробів у такий спосіб, щоб вони були видимі поза межами торгівлі або споживачам усередині місця торгівлі.

У спеціалізованих місцях торгівлі забороняється розміщення тютюнових виробів, а також макетів тютюнових виробів таким чином, щоб вони були видимі ззовні або поза межами такого місця торгівлі. При цьому спеціалізоване місце торгівлі має бути розміщене в окремій будівлі, споруді, її (їх) відокремленій частині або приміщенні (частині приміщення), які мають окремий вхід та вихід на вулицю, до торгівельного залу або іншого приміщення. При вході  у таке місце торгівлі  має бути розміщено текстове попередження такого змісту: "Спеціалізоване місце торгівлі, в якому продаються тютюнові вироби. Вхід особам до 18 років заборонений".

У спеціалізованому місці торгівлі тютюновими виробами забороняється роздрібна торгівля товарами за кодами товарів згідно з УКТ ЗЕД, що належать до груп 1-8 (за виключенням товарів (продукції), зазначених у товарних позиціях 0801, 0802 та 0813 згідно з УКТ ЗЕД), 10-16, 19 - 21 (за виключенням товарів (продукції), зазначених у товарних позиціях 1904, 1905, 2005, 2009 та 2101 згідно з УКТ ЗЕД), 23, 95 товарів (продукції) згідно УКТ ЗЕД.

Крім того встановлюється, що плата за ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами  у спеціалізованому місці торгівлі  становить 6 тис. грн на кожне місце торгівлі, а для спеціалізованих місць торгівлі, розташованих на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст, - 750 грн на кожне місце торгівлі.

Крім цього, проект передбачає підвищення штрафів за куріння у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради. Штраф становитиме від 15 до 20 н.м.д.г. (255 – 340 грн). Повторне вчинення порушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - встановлюється у розмірі від 25 до 40 н.м.д.г. (425 – 680 грн).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»