• Посилання скопійовано

Парламент провалив законопроект про створення фермерських господарств

Законопроект №2028а не знайшов підтримки парламентарів у другому читанні

Парламент провалив законопроект про створення фермерських господарств

Верховна Рада України провалила у другому читанні законопроект №2028а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового статусу земель фермерського господарства", передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, багато поправок до другого читання ставилися на підтвердження і в результаті не були підтверджені.

Спікер ВР Андрій Парубій пропонував відправити проект закону на повторне друге читання, однак його пропозицію підтримали лише 212 парламентарів. Після невдалої спроби повернутися до розгляду документа голова парламенту оголосив про те, що законопроект відхилено.

Основною метою законопроекту було сприяння збільшенню кількості нових фермерських господарств та їх ефективному розвитку шляхом спрощення процедури їх утворення.

Зокрема, планувалося:

  • надати право на створення фермерського господарства всім громадянам України, незалежно від наявності у них відповідної освіти і досвіду роботи;
  • законодавчо закріпити статус земельних ділянок фермерських господарств як земель для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Нагадаємо, в грудні 2015 року законопроект №2028а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового статусу земель фермерського господарства" в першому читанні за основу підтримали 280 парламентарів.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»