• Посилання скопійовано

В Україні почнуть планувати бюджет на три роки вперед

Верховна Рада ухвалила законопроект №6161 щодо одноразового перенесення строків подачі Міністерством фінансів Основних напрямків бюджетної політики з 1 квітня до 1 червня

В Україні почнуть планувати бюджет на три роки вперед

За ухвалення проекту закону за основу та в цілому проголосували 260 народних депутатів.

Закон дозволить вже у 2017 році перейти на середньострокове бюджетне планування – формувати бюджет та прогнози одразу на наступні три роки.

Основний позитивний ефект від ухвалення законопроекту полягає в тому, що використання найбільш актуальних макроекономічних показників дозволить зробити більш точні прогнози і на наступні два роки після планового.

Як зазначає дослідник Київської Школи Економіки, член редакційної колегії VoxUkraine Ілона Сологуб, це дає змогу повноцінно запровадити середньострокове бюджетне планування (тобто, розробка бюджету одразу на три роки – Ред).

Основним недоліком законопроекту, на думку дослідника Київської Школи Економіки Павла Яворського є те, що законопроект не передбачає механізмів регулярного оновлення макроекономічних показників, на основі яких формується бюджетна політика.

Він також підкреслює, що наразі бюджетні резолюції мають формальний характер і часто не беруться до уваги при розробці бюджету.

Джерело: Українська правда

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»