• Посилання скопійовано

Верховна Рада ухвалила закон про перевірку бізнесу на екологічність

Компанії, які хочуть працювати на тій чи іншій території, повинні проходити оцінку наслідків впливу на навколишнє середовище

Верховна Рада ухвалила закон про перевірку бізнесу на екологічність

На вечірньому засіданні ВРУ 23 травня було прийнято у другому читанні та в цілому Закон «Про оцінку впливу на довкілля» (законопроект №2009а-д) з пропозиціями Президента України. Про це повідомляє прес-служба ВРУ.

Цей Закон встановлює правові та організаційні засади оцінки впливу на довкілля, спрямованої на запобігання шкоді довкіллю, забезпечення екологічної безпеки, охорони довкілля, раціонального використання і відтворення природних ресурсів, у процесі прийняття рішень про провадження господарської діяльності, яка може мати значний вплив на довкілля, з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

Поки що остаточний текст Закону не оприлюднений. Згідно з законопроектом, компанії, які хочуть працювати на тій чи іншій території, повинні проходити оцінку наслідків впливу на навколишнє середовище.

Оцінка впливу на довкілля - це процедура, що передбачає:

  • підготовку суб’єктом господарювання звіту з оцінки впливу на довкілля;
  • проведення громадського обговорення;
  • аналіз уповноваженим органом відповідно до цього Закону інформації, наданої у звіті з оцінки впливу на довкілля, будь-якої додаткової інформації, яку надає суб’єкт господарювання, а також інформації, отриманої від громадськості під час громадського обговорення, під час здійснення процедури оцінки транскордонного впливу, іншої інформації;
  • надання уповноваженим органом мотивованого висновку з оцінки впливу на довкілля, що враховує результати аналізу, передбаченого пунктом 3 цієї частини;
  • врахування висновку з оцінки впливу на довкілля у рішенні про провадження планованої діяльності.

Прийняття цього закону, серед іншого, є умовою реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»