• Посилання скопійовано

Профільний комітет ВРУ підтримав реформу сфери торговельного захисту

Комітет Верховної ради з питань промислової політики та підприємництва підтримав ряд законопроектів у сфері торговельного захисту, схвалені Урядом у лютому цього року

Профільний комітет ВРУ підтримав реформу сфери торговельного захисту

Сьогодні, 23 травня, Комітет Верховної ради з питань промислової політики та підприємництва підтримав ряд законопроектів у сфері торговельного захисту, схвалені Урядом у лютому цього року. Рішення було ухвалено одноголосно.

«Ми свідомі того, що в процесі підготовки до другого читання можуть бути певні зауваження до законопроектів, тому готові до тісної співпраці із комітетом та народними депутатами, щоб у підсумку ці закони вийшли оновленими, прогресивними, і, що важливо, дали можливість українському бізнесу захищати себе від ситуацій, коли є демпінговий, субсидований і зростаючий імпорт, в достатньо простий, прозорий і сучасний спосіб», - зазначила під час засідання комітету Наталія Микольська, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі - Торговий представник України, подякувавши народним депутатам за підтримку відповідних ініціатив.

Як відомо, чинні закони, які регулюють сферу торговельного захисту, були прийняті ще у 1998 році. З того часу відбулися значні зміни у міжнародній торгівлі та практиці проведення торговельних розслідувань.

Тому, Урядом було запропоновано прийняти нову редакцію трьох спеціальних законів та внести зміни в супутні закони, які дозволять українським виробникам отримати кращі механізми використання інструментів торговельного захисту в Україні.

Зміни стосуються, серед іншого:

  • запровадження двоетапного проведення розслідувань та чітке визначення строків їхнього проведення,
  • розмежування та уточнення повноважень і функцій компетентних органів,
  • врегулювання участі бізнесу в розслідуваннях та запровадження механізму внесення імпортером фінансової гарантії у вигляді грошової застави (для сплати особливих видів мит).

Більше про зміни до законів у презентації>>

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»