• Посилання скопійовано

Кабмін затвердив нові ліцензійні умови туроператорської діяльності

Ліцензійні умови визначають вичерпний перелік обов'язкових вимог для туроператорів і вичерпний перелік документів, які додаються до заяви про отримання ліцензії.

Кабмін затвердив нові ліцензійні умови туроператорської діяльності

Кабмін постановою від 11.11.2015 р. №991 затвердив Ліцензійні умови провадження туроператорської діяльності.

Ліцензійні умови визначають вичерпний перелік вимог, обов’язкових для виконання ліцензіатами, які провадять туроператорську діяльність, та вичерпний перелік документів, що додаються до заяви про отримання ліцензії.

Здобувач ліцензії, який має намір провадити туроператорську діяльність, подає до органу ліцензування заяву про отримання ліцензії, до якої додаються такі підтвердні документи:

  • засвідчена керівником копія документа, що підтверджує фінансове забезпечення цивільної відповідальності перед туристами;
  • відомості щодо місць провадження туроператорської діяльності;
  • засвідчені керівником копії документів (їх витягів), що підтверджують освітньо-кваліфікаційний рівень, стаж роботи керівника здобувача ліцензії, необхідний для провадження туроператорської діяльності;
  • засвідчена керівником копія договору, укладеного із страховою компанією, про обов’язкове (медичне та від нещасного випадку) страхування туристів, що здійснюють туристичні подорожі;
  • опис документів, що подаються для одержання ліцензії, у двох примірниках.

Туроператор може провадити також і турагентську діяльність.

Керівник туроператора, його філії, іншого відокремленого підрозділу повинен мати вищу фахову освіту та стаж роботи у сфері туризму не менше трьох років, що підтверджується записами у трудовій книжці, або освіту у сфері туризму за освітньо-кваліфікаційним рівнем підготовки молодший спеціаліст, бакалавр, магістр.

У штаті туроператора повинно налічуватися не менш як 30 відсотків працівників, які мають стаж роботи у сфері туризму не менше трьох років, що підтверджується записами в трудових книжках, або освіту у сфері туризму за освітньо-кваліфікаційним рівнем підготовки молодший спеціаліст, бакалавр, магістр, що підтверджується документом про освіту.

Окрім того, ліцензіат зобов’язаний мати власний веб-сайт.

Нагадаємо, що про затвердження нових ліцензійних умов туроператорської діяльності ще 12 листопада повідомляло Мінекономрозвитку>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»