• Посилання скопійовано

Для отримання дозволів запропоновано встановити єдині вимоги

Зареєстровано законопроект, який встановлює єдині умови для отримання 38 документів дозвільного характеру, уніфікує строки видачі та встановлює вичерпний перелік підстав для їх переоформлення та анулювання

Для отримання дозволів запропоновано встановити єдині вимоги

Верховна Рада України зареєструвала законопроект № 3759, який встановлює єдині умови для отримання документів дозвільного характеру.

Законопроект пропонує внести зміни до 4 Кодексів та 23 Законів України, чим встановить єдині вимоги для отримання 38 дозволів.

Юлія Клименко, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України розповіла: «На сьогодні в Україні немає уніфікованого порядку видачі дозвільних документів. Натомість у нас є шалена кількість законодавчих актів, більшість з яких не мають чітких вимог до видачі дозвільних документів, що відкриває потужне джерело для корупції та гальмує повноцінну електронізацію видачі дозволів, бо комп’ютерні модулі потребують чітких алгоритмів».

Прийняття проекту Закону дозволить закріпити на законодавчому рівні вимоги до видачі дозвільних документів. Буде встановлено єдині вимоги щодо переліку необхідних документів для видачі дозволів, строк видачі або письмової відмови у видачі дозволу, вичерпний перелік підстав для відмови у його видачі, переоформлення, видачі дубліката та анулювання. 

«Цей законопроект не лише допоможе навести лад у видачі дозвільних документів, а й підвищить рівень захисту підприємців, допоможе заощадити час та кошти, скасує зайві бюрократичні процедури. Тому ми сподіваємося на розуміння з боку Верховної Ради та чекаємо на голосування», - зазначила Юлія Клименко.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»